500mg wat?

Dat was precies wat ik dacht toen ik voor het eerst hoorde over deze cursus. Mijn tweede gedachte was: "zij durft!". 

Zolang als ik mij kan herinneren, vind ik het leuk om te leren. Daarnaast leer ik ook makkelijk. Niet omdat ik het allemaal al weet (want dat is verre van het geval), maar ik sla informatie makkelijk op. Mijn geheugen is echt enorm, behalve als het gaat om mijn autosleutels..

Vorig jaar zag ik deze cursus al eens voorbij komen, maar ik had er alles behalve de rust voor. Nu kwam hij weer voorbij en zonder aarzelen heb ik mij ingeschreven. Om vervolgens te denken: wanneer moet ik dít nu weer gaan doen? 's Nachts?

Ik volg by bird al een jaar of 3 via Instagram. Ze had destijds nog een webshop, waar ik toen alleen maar van kon dromen. Daarnaast geeft cursussen en is ze een echte Insta-expert. Persoonlijk vind ik Berdien ontzettend prettig om naar te luisteren, ze blijft je boeien en haar ongegeneerde humor kan ik absoluut waarderen. Gooi er een gemeenschappelijke liefde chocolade overheen, en het plaatje is compleet. Het opmerkelijkste van alles: ze doet dit allemaal vanuit haar pyjama.

Waarom nu deze cursus? 

Ik loop er regelmatig tegenaan dat ik (met name) op het zakelijk vlak nog veel te leren heb. Hierbij gaat het er vooral om dat ik moeite heb om grenzen aan te geven, nog altijd niet commercieel ben ingesteld en iedere feedback mij slapeloze nachten kan bezorgen. 

Een stom voorbeeld: wanneer ik een winactie online zet, komen er áltijd reacties onder dit postje "jammer dat ik weer misgrijp" of "wéér te vroeg besteld". Of helemaal een leuke: "komt er binnenkort een kortingsactie, anders wacht ik met bestellen". Wat mensen niet weten, is dat ik zulke acties last minute bedenk en meteen online zet. Geen strategie, geen marketingplanning. Het is onmogelijk om iedereen tevreden te houden, want er zullen altijd mensen zijn die misgrijpen. Ga ik dit vooraf bekend maken, ben ik dief van mijn eigen portemonnaie. En toch, ben ik degene die uiteindelijk 's avonds in bed hierover ligt te piekeren. En waarschijnlijk degene die het postje plaatste niet :)

Ik weet dat ik Mousie op gevoel draai en met een zuiver hart. Daarom kan ik wel 100% achter mijn beslissingen staan en mijzelf recht in de spiegel aankijken. En toch, blijft het lastig ook op die manier in mijn schoenen te staan t.o.v. de buitenwereld.

De titel zegt het al "500mg of Fuckitall". Nu heb ik dit niet als levensmotto aangenomen, en al helemaal niet richting klanten. Maar een stukje zelfbescherming kan natuurlijk geen kwaad! Ik heb geleerd wie ertoe doet, wat ik mijzelf al waarde mag geven, hoe ik dat bewaak en vooral: hoe ga ik om met feedback hierover.

Inhoudelijk ga ik natuurlijk niets over de cursus vertellen (daarvoor mag je jezelf hier inschrijven), maar ik kan je wel vertellen dat ik allesbehalve spijt ervan heb. Sterker nog, de volgende cursusinschrijving is alweer gedaan! 

Of ik dat pilletje van 500mg nu slik? Ik denk dat ik in de opbouwfase zit van dit medicijn van zo'n 200mg, met de nodige bijwerkingen (stonden overigens niet op de bijsluiter).
Maar wat vooral belangrijk is, is dat ik nu het stappensysteem van by bird rustig doorneem alvorens ik op een situatie reageer. Het zal vast nog even duren voordat het automatisme wordt, maar het stukje bewustwording is al een hele stap vooruit.

Berdien, ontzettend bedankt!

 

 

© 2016 - 2024 Mousie | bewaarbundels | custom made geboortekaartjes | webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel