Wensbundel

Wensouders, eigenlijk een hele mooie benaming op het eerste oog. Ouders die je je kunt wensen, de perfecte ouders ;) Toch wordt deze benaming hiervoor niet gebruikt. Het zijn mensen die heel graag ouders willen worden, en als grootste wens hebben een kindje te mogen verwelkomen.

Lang heb ik gedacht ook een medische molen in te moeten gaan. Althans, dat is wat de doktoren mij vertelden vanaf mijn 17de. Een hoop problemen met mijn baarmoeder en eierstokken, maar wonder boven wonder zijn wij zonder hulp ouders geworden van twee prachtige jongens. En nu, zijn deze twee eerder genoemde organen met pensioen.

Terug naar de wensouders. Vorige week werd ik benaderd via Instagram of ik een bundel kon maken, om alle kaartjes in te bewaren die deze lieve wensouders tot dusver hebben gekregen tijdens hun traject. Zo gezegd, zo gedaan. De dagen erna bleven deze aanvragen binnenstromen (ik vraag mij nog steeds af of alle wensouders met elkaar in connectie staan :) ). Ieder met een eigen verhaal, verdriet, veel liefde en verlangen, hoop, maar bovenal een flinke portie geduld. 

Het is mij in de afgelopen 4 jaar dat Mousie bestaat en ik geboortekaartjes ontwerp, al vaker duidelijk geworden dat er veel meer mensen een traject hebben gevolgd dan ik ooit had gedacht. Of hier een taboe op zit? Geen idee. Maar het is alsof er een hele wereld voor mij open ging. 

Halverwege de week kwamen de bundels binnen van de drukker. En toegegeven, ik heb staan brullen als een klein kind. Absoluut, ik mopper ook vaker op de jongens, wanneer ze mijn geduld op de proef stellen, elkaar in de haren vliegen of dwars zijn. En als ze in bed liggen, voel ik mij schuldig dat ik "niet even normaal" op ze had kunnen reageren. Maar dit "verdriet" valt compleet in het niet, bij hetgeen wat wensouders moeten doormaken, want volgens mij zouden ze er alles voor over hebben om een dag te kunnen mopperen op hun kinderen.

Ik wilde de bundels, net als alle andere bestellingen, leuk verpakken. Papiertje erom, sticker erop, en een paar flyertjes erbij van webshops/winkels die ik leuk vind. Mijn eigen flyer was een no-go. Op de voorkant de geboortebundels, op de achterzijde een uitleg over het ontwerpen van de geboortekaartjes. De volgende flyer, Muuskes (dé leukste kinderwinkel van het zuiden), is ook niet echt een optie, alsmede de Snoezy-flyers, met kussentjes in de vorm van ballonnen en vliegers in de stijl van het geboortekaartje. Laten we het dan maar niet hebben over de flyer van geboortefotograaf Miesjke. Gaat dit in de echte wereld ook zo? Worden wensouders continu geconfronteerd met baby's?
Uiteindelijk heb ik zelf een persoonlijk kaartje geschreven, met woorden erop waar ik lang naar heb moeten zoeken. Want, wat zeg je tegen wensouders?

Wat ik in de afgelopen jaren in elk geval geleerd heb (door een mama van een langdurig zieke dochter), is om niet te zeggen "ik snap wat je zegt/bedoeld". Want nee, zolang ik dit niet zelf heb doorstaan, weet ik écht niet hoe het voelt. Wat ik wel vaker tegen haar heb gezegd is: ik hoor wat je zegt. Dit klinkt minder medelevend (ook een goede: geen medelijden, maar medeleven!), maar zolang ik niet weet wat ze doormaken, moet ik mijn snuffel houden en alleen laten weten dat ik er voor ze ben en een luisterend oor bied. En daarnaast alle liefs toewens, op alle dagen, en op de sombere dagen nog net ietsje meer. 

© 2016 - 2024 Mousie | bewaarbundels | custom made geboortekaartjes | webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel